Prins Hein I geproclameerd als Prins 2018

Afgelopen vrijdag de 19e januari is in ’t Sjtaater Hoes te Terwinselen de 35e Carnavalsavond gehouden van de Sjtaater Tröate. Om 20.11 uur werd de zitting geopend met de opkomst van Prins Frans III en de Raad van 11.

Vooraf was het publiek reeds opgewarmd door sjpaskapel de “Koete Loemele”. Na het openingswoord door President Math Paffen kon het officiële programma van start gaan. Klonegroep de “Sjtèechneëlsjer” beet de spits af gevolgd door buuttereedner “Fer Kousen”.

De Orde van d’r Sjtaat is uitgereikt aan Frans Duijsens. Welbekend in het verenigingsleven van Kerkrade-West maar ook ver daar buiten.

Na de abdicatie van Prins Frans III was het niet lang wachten totdat de nieuwe hooglustigheid tevoorschijn kwam. Uit een prachtig gemaakte vrachtwagen stapte “Prins Hein I”.

Prins Hein I (Braakman) woont in Terwinselen tezamen met zijn grote liefde Tieny. Samen met haar heeft hij tien jaar achter de bar gestaan in het Sjtaater Hoes alwaar hij kennis heeft gemaakt met de Sjtaater Tröate. Verder is hij oprichter en voorzitter van de “Krisboom Kloeb” die is opgericht in de voormalige Romana bar.

Tegenwoordig geniet hij van zijn vervroegd pensioen maar zeker ook van zijn vier kleinkinderen die zijn beide dochters Bianca en Natascha op de wereld gezet hebben.

Zijn grote hobby is vrachtwagen rijden en dat doet hij internationaal naar Frankrijk, Denemarken en Zweden.

En reisjes naar Turkije maken ze samen om aldaar te genieten.

Na het overhandigen van de bijbehorende eretekens volgden de felicitaties van “d’r Kirchröatsjer Vasteloavends Verein” met het 36-er Regiment, “Vasteloavends Verein Kirchroa West” en d’r “Ouwe Voesbalsjong”.

Hierna werd het programma voortgezet door de “Twieë Gewaejde” die met hun eigen gemaakte sjlajers het publiek weer goed in beweging kreeg.

Het laatste optreden was van de “Palemiger Spatzen”. Het repertoire ging van Volkstümlich, Schlager, Polka en Steirisch, van Apres-ski tot Feestmuziek en Golden Oldie. Het publiek was dol enthousiast.

fgesloten werd de zitting met de prinsendans. Na afmars van Prins Hein I en de Raad van 11 is er nog menig uurtje doorgevierd met muziek van Marvin Entertainment.

 

Zaterdagavond 27 januari is er in het Sjtaater Hoes vanaf 20.00 uur een gezellig carnavalssoiree wat voor iedereen toegankelijk is.

Daar zal de nieuwe prins zijn foto toevoegen aan de prinsengalerij en zullen enkele leden gehuldigd gaan worden. Dit zijn Rob Lang en Wim Rutten, 2×11 jaar lid, Wim Nas en Huub Beuskens 1x11jaar lid.

Aansluitend is er gelegenheid om de nieuwe Prins en jubilarissen te feliciteren.

Hiervoor is iedereen van harte uitgenodigd.

 

 Onze hoofdsponsoren:

Onze sponsoren: