Prins Wim III geproclameerd als Prins 2019

Prins Wim III van de Sjtaater Tröate

Afgelopen vrijdag de 8e februari is in ’t Sjtaater Hoes te Terwinselen de 36e Carnavalsavond gehouden van de Sjtaater Tröate. Om 20.11 uur werd de zitting geopend met de opkomst van Prins Hein I en de Raad van 11.

Vooraf was het publiek reeds opgewarmd door sjpaskapel de “Koete Loemele”. Na het openingswoord door President Math Paffen kon het officiële programma van start gaan.

De Reënboagkloeb beet de spits af gevolgd door buuttereedner “Hub Stassen”.

Na de abdicatie van Prins Hein I was het niet lang wachten totdat de nieuwe hooglustigheid tevoorschijn kwam. Er stond een kleurig gemaakt toverdoosje, versierd met een tekening van een scheidsrechter, klaar op de bühne. Na het aftellen sprong de deksel open en kwam de nieuwe prins tevoorschijn, “Prins Wim III”.

Prins Wim III (Nas) is 66 jaar, geboren in Brabant (Boxtel), maar woont sinds zijn jeugd in Terwinselen. Hij is getrouwd met Anny, heeft twee kinderen Ellemieke en Wouter, vijf kleinkinderen en nog eentje op komst.
Als Calculator bij “Vissers Staal” te Landgraaf verdient hij de kost en krikt hij zijn pensioen op.
Eigenlijk heeft hij maar één hobby en dat is sportief bezig zijn. Zoals de hint op het toverdoosje al aangaf, is hij scheidsrechter bij het judo. Verder doet hij nog aan hardlopen en wandelen. Duidelijk mag ook zijn dat hij met zijn van origine Brabants bloed in de aderen, wat in Limburg nog meer carnavalistisch ontwikkeld is, hij zich carnavalist voelt in hart en nieren.

Na het overhandigen van de bijbehorende eretekens volgden de felicitaties van “d’r Kirchröatsjer Vasteloavends Verein” met het 36-er Regiment, “Vasteloavends Verein Kirchroa West” en d’r “Ouwe Voesbalsjong”.

Hierna werd het programma voortgezet door “Danny Pouwels” die met zijn eigen gemaakte sjlajers het publiek weer goed in beweging kreeg. Het laatste optreden was van de groep “Palaver” die de kölsche tint aan deze zitting gaven.

Afgesloten werd de zitting met de prinsendans en na afmars van Prins Wim III en de Raad van 11 is er nog menig uurtje doorgevierd met muziek van Marvin Entertainment.

Zaterdagavond 16 februari is er in het Sjtaater Hoes vanaf 20.00 uur een gezellig carnavalssoiree wat voor iedereen toegankelijk is.
Daar zal de nieuwe prins zijn foto toevoegen aan de prinsengalerij en wordt Ton Driessen gehuldigd voor zijn 11-jarig lidmaatschap. Ook de Orde van der Sjtaat zal dan uitgereikt worden aan Ine in de Braekt voor haar inzet voor de gemeenschap.

Aansluitend is er gelegenheid om de nieuwe Prins, Ordedrager en jubilaris te feliciteren.
Hiervoor is iedereen van harte uitgenodigd.Onze hoofdsponsoren:

Onze sponsoren: